החיים לא שחור לבן, אוהבת אותם מלאים בצבע

לא אוהבת את קערת ליל הסדר וגם לא אוהבת את צלחת ראש השנה.
הקערות האלו מגדרות את הברכות במסגרת מחייבת,
ושלא לדבר על מוגבלות ההכלה של הצלוחיות הקטנות, כמה מעט ברכה אפשר להכניס לתוכן.

צלחות רימון קרמיקה בעבודת יד, דינגו קרמיקה, דינה גולני, מתכוני ברכות לראש השנהרימון על רימון, דבש על רימון, תפוח על רימון...

לפרוס את הברכות לאורך כל השולחן, כך אני רואה את זה.
נהר זורם של ברכות העוברות מאחד לשני ויוצרות שפע ועושר ויזואלי.
למדתי עם השנים שאם אני רוצה שילדי (שלושה שיהיו בריאים) יטעמו מהברכות,
אני צריכה להשקיע בהן.
פרט לרימון שבא סוליסט ולא רוצה תוספות ובצדק,
אימצתי לאורך השנים מתכונים שהשתנו עד הגרסה הכתובה. 

החג הזה -
״מליוני אנשים לבד, ואם כבר לבד אז שיהיה בתנועה,
שנתחמם, שלא נקפא, שלא נשתגע.״

אז נועו לכיוון המטבח ותתחילו להתחמם...

שר זאת ארכדי דוכין ב״שינויים בהרגלי הצריחה״.
החג הזה שוב נשב גרעינים גרעינים ואולי אם נשאג את ברכות החג חזק יותר שגם השכנים ישמעו, זה ירגיש לנו יותר שמח. 

צלחות מרובעות מקרמיקה בעבודת יד, דינה גולני ,ברכות לראש השנה, ריבועיתריבועיות קרמיקה עם ברכות חג

אני חולמת ומייחלת גם לשינויים בהרגלי הצריכה. לרכוש נכון, מעט, לא להשתגע.
לקנות מה שעושה אותך שמחה. פחות פלסטיק,
פחות חד פעמי, פחות כלים כבדים שנשארים בארון.
יותר אוכל בריא, יותר טרי, איכותי וביתי. 

אין זמן טוב יותר לשינוי מהרגע הזה. הסגר מאפשר לנו זאת. 

אז מצרכים יש, מידות, קצת פחות. תזרמי איתי, אני לא מודדת.
שלושה מתכונים פשוטים ממחברת המתכונים שלי ולכן לא תמיד מצוינים כמויות. אז ככה אני - דינגו לא מודדת.
אני מציעה להכין כמות נדיבה, קרוב לוודאי שיבקשו עוד. 

אז לשנה טובה ובריאה לגוף ולנפש, עם צילחותים ביתיים מהממים
וצריחה משמחת ונשמעת. 

בישלת משהו מהמתכונים, אשמח לשמוע ממך איך יצא.
אהבת את הריבועיות או הרימונים, תמצאי כמותם כאן.
ובינתיים להתראות עד הבלוג הבא,
מאחלת לך שנה טובה ומבורכת. 

ממחברת המתכונים שלי - דינגו לא מודדת


סלט כרישה ברוטב מתקתק 

8 כרישות צעירות או 3 גדולות עבות חתוכות לטבעות.
מוקפצות בשמן זית כ-4 דקות. 

לרוטב:
שמן זית +
חומץ בלסמי+
סילאן+
שיני שום
 

את כל מרכיבי הרוטב טוחנים יחד במעבד.
עם הזהבת הכרישה מוסיפים את הרוטב הטחון, אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים למחבת.
מתבלים במלח ופלפל גרוס.
כדקה - שתיים לערבוב על האש והסלט מוכן.
לאחר צינון קל אוהבת לפזר עליו שומשום קלוי

בתיאבון! 

צלחות קרמיקה צבעוניות עגולות, סלט כרישה,דניגו קרמיקה בעבודת ידסלט כרישה במקווקות


קוביות דלעת בקינמון

פלח דלעת חתוך לקוביות, משולשים ושאר מצולעים,
כן, זה שווה את הנראות הסופית.
מוקפצות בשמן זית כ-4 דקות. 

לרוטב:
דבש וסילאן מומסים במים חמים +
אבקת קינמון + מקל קינמון +
מעט ציפורן טחון +
פלפל שחור גרוס +
מלח אטלנטי דק

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
שופכים את הרוטב על הקוביות ומערבבים קלות.

מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מניחים על נייר אפייה בתוך תבנית לתנור לכ- 30 דקות או, עד השחמה קלה.
להגשה אפשר לפזר מעל שומשום קלוי.  

בתיאבון! 

סלט דלעת לראש השנה, צלחת קרמיקה צבעונית בעבודת יד, דינה גולני, דינגו קרמיקהריבועי דלעת


סלט סלק בתיבול סודי

(או שזה רק נדמה לי)

חבילת סלק מוכנה, מבושלת ומקולפת (אפשר גם להתאמץ עם סיר לחץ..) חתוכות לקוביות נאות.
2 ענפים של בצל ירוק קצוצים

לרוטב:
שמן זית +
מיץ לימון טרי+
רוטב מייפל אמיתי, 
(כן זה הסוד) +
פלפל שחור גרוס +
מלח אטלנטי דק

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם קוביות הסלק.
מוסיפים בצל ירוק קצוץ גם את החלק הלבן,
מערבבים קלות ומגישים.

בתיאבון! 

סלט סלק חגיגי לראש השנה, דינגו קרמיקה בעבודת יד,קרמיקה צבעוניתסלט סלט במקווקות

 שנה בריאה ומלאת שמחה!




רוצים לדעת מה חדש לפני כולם?

הצטרפו לניוזלטר שלי ואחת לתקופה אשלח לכם עדכונים על פריטים חדשים, סיפורים מאחורי הקלעים וגם על הטבות ומבצעים חמים.



הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.