האמת שלא תכננתי לקנות תבניות. אני לא אופה עוגות. יותר מבשלת ואופה עוגיות בקטנה.
אבל כשנתקלתי בתבניות הארוכות הללו שתפורות לשטרודל תפוחים, דווקא חשבתי על פשטידת זוקיני.
הקטע עם קישואים שהם משחררים נוזלים באפייה וצריך לסחוט אותם היטב לפני שמשלבים בתערובת.
גם באפייה נדרשת שהייה ארוכה בתנור, אם אנחנו לא רוצים שתצא פשטידה רטובה מידי. בטח אם זו פשטידה גבוהה.
אז ניסיתי את הפשטידות בתבניות השטוחות הללו ויצא כל כך מוצלח שהייתי חייבת לשתף.
5 קישואים מגורדים גס בפומפיה
2 גזר מגורד גס
צרור מנגולד קצוץ
1 בצל גדול קצוץ
2 כרישות קצוצות
צרור שמיר קצוץ
5 כפות קמח חומוס
5 ביצים
1 ריקוטה פרסקה גד
מלח גרוס
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
על תבנית תנור מניחים נייר אפייה ומעליו מפזרים שכבה אחידה של הקישואים המגורדים כ- 10 דקות (לצורך ייבוש נוזלים).
בצל קצוץ - מטגנים בשמן זית כשתי דקות, מוסיפים את הכרישה לטיגון עוד כדקה.
בקערה שמים את כל הירקות, מוסיפים ריקוטה, קמח וביצים.
מתבלים
מערבבים לתערובת אחידה ושוטחים על שתי תבניות קיש ארוכות (35 ס״מ
מפזרים שומשום
מכניסים לתנור ל- 35 דקות עד הזהבה והתייצבות הפשטידה.
בתיאבון!
רוצים לדעת מה חדש לפני כולם?
הצטרפו לניוזלטר שלי ואחת לתקופה אשלח לכם עדכונים על פריטים חדשים, סיפורים מאחורי הקלעים וגם על הטבות ומבצעים חמים.