מתכון מנצח - אורז חגיגי עם כרישה בקלי קלות

מתכון קל ומהיר הכנה של אורז חגיגי עם כרישה
מוגש בקערה מקווקוות לבנה גדולה במראה כפרי.

קוראים לה כרישה, לוף, פארסה וגם כרתי בליל הסדר. היא תמיד תקפיץ את המנה ולא משנה איך תקראו לה.
הכרישה, פיתוח משודרג של שום בר ממשפחת הנרקיסים. היא נצר למשפחת מלוכה מכובדת.
זו אמת, היא אחת מסמליה הלאומיים של ווילס ואפילו של מספר יחידות בצבא בריטניה.


לכרישה יש שורשים של בית מלוכה

אז בגלל שהכרישה כזו נסיכה, היא לא צריכה הרבה נספחים סביבה במנה.
ככה הארומה שהיא מעניקה למנת האורז שווה לגמרי את חמש דקות ההכנה שלה.
אחרי שתנסו, אני בטוחה שתאמצו את המתכון שוב ושוב ושוב כי זה מתכון מה זה פשוט.

שום בר, ממנה תורבתה הכרישה (שמורת שורק, פורח עכשיו)

מצרכים:

צרור מנגולד גדול (אני השתמשתי במנגולד צבעוני)
4 שיני שום קצוץ
חופן צנוברים קלויים
כף סילאן
פלפל צ׳ילי גרוס
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
כמון
2 כפות שמן זית
1 כף שמן שומשום (לא חובה)

למנת האורז
כוס אורז עגול מלא שטוף
פלפל שחור גס
מלח אטלנטי
2 כפות שמן זית

מנגולד צבעוני על אורז מלא 

הוראות הכנה:
מכינים את האורז בנפרד מהמנגולד ובסוף הבישול הם נפגשים על הצלחת.

* הכנת האורז - בסיר מטגנים קלות את האורז בשמן הזית. מוסיפים 2 כוסות מים חמים, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה. מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה.

* תבשיל המנגולד - את עלי המנגולד מפרידים עלים מגבעולים. את הגבעולים חותכים גס (אורך כ 2- ס״מ) את העלים קוצצים גס.
במחבת גדולה מניחים את השמן, מוסיפים את הגבעולים הקצוצים, מקפיצים כדקה.
מוסיפים את העלים, השום ושאר התבלינים, חוץ מהצנוברים. מקפיצים במחבת עוד כ 2- דקות על אש גבוהה.
עלי המנגולד צריכים להישאר ירוקים אך לאבד מהנפח שלהם ולהתרכך מעט. מכבים את האש.

מצלחתים בקערה מקווקוות גדולה.
מניחים את האורז. במרכז הצלחת יוצרים גומה רחבה ושופכים לתוכה את המנגולד.
מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים חם.


מקווקוות מופיעה בשלושה גוונים נוספים

ספרו לי איך יצא,
אוהבים כרישה?
הנה עוד מתכון לסלטון כרישה קליל - סלט כרישה ברוטב מתקתק. מוגש במקווקוות תכלת קטנה

.

בתיאבון!




רוצים לדעת מה חדש לפני כולם?

הצטרפו לניוזלטר שלי ואחת לתקופה אשלח לכם עדכונים על פריטים חדשים, סיפורים מאחורי הקלעים וגם על הטבות ומבצעים חמים.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.